Доброволци за българското председателство на съвета на ЕС


есМинистерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 обявява набирането на доброволци, които да участват в организирането и провеждането на събитията по време на първото Българско председателство.

Като доброволци за Председателството, вие първи ще установявате контакт с пристигащите гости и международни делегации в страната ни, ще имате ключова роля за формирането на първите впечатления за България като домакин, ще бъдете „лицето“ на Българското председателство и ще допринасяте за положителния образ на България.

АКО ВИЕ СТЕ студенти (завършили 2-ри курс), млади хора с висше образование или имате практически опит в доброволчеството и:

 1.     вярвате, че Българското председателство е национална кауза;
 2.     искате да бъдете част от динамичния екип на Председателството на Съвета на ЕС 2018, като подпомогнете дейността със своята инициативност и отговорно отношение;
 3.     имате познания и интерес към въпросите на ЕС и международната дейност;
 4.     владеете английски, френски или немски език на ниво минимум B2;
 5.     комуникацията и  участието в организация на събития – са сред вашите интереси.

ТОВА Е ВАШАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ ДОБРОВОЛЧЕСКИЯ ЕКИП НА ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС 2018, което ще се повтори чак след 14 години

ВИЕ ЩЕ ИМАТЕ ПРЕИМУЩЕСТВОТО ДА:

 1.  станете „посланик“ на Българското председателство;
 2.  контактувате с международни делегации на най-високо ниво;
 3.  използвате своите езикови познания, общувайки с хора от различни националности,  професии и култури, но с обща визия за Обединена Европа;
 4.  получите сертификат за участие в доброволческата дейност за Председателството, както и препоръка за резултатите от вашето активно участие в реализацията  на първото Българско председателство;
 5. преминете през обучение по протокол и етикет и инструктажи за ориентиране.

В РАМКИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС 2018 СЕ ПРЕДВИЖДА ДА БЪДАТ ПРОВЕДЕНИ НАД 200 СРЕЩИ НА РАЗЛИЧНИ НИВА В БЪЛГАРИЯ. ЗА ТЯХНАТА ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ МИНИСТЕРСТВОТО ЩЕ РАЗЧИТА НА СЛЕДНИТЕ ОСНОВНИ ГРУПИ ДОБРОВОЛЦИ:

Доброволци, придружаващи делегациите на високо ниво, които ще осъществяват функции и задачи, свързани с посрещане и изпращане на чуждестранните делегации на летището, придвижването им до хотелите, придвижването им до местата за провеждане на събитията; предоставяне на нужната за тях информация, придружаване и оказването на нужното съдействие по време на целия престой делегациите в България.

Доброволци, обслужващи информационните бюра, (разположени на летище София, в НДК, в Резиденция Бояна и в хотелите на делегатите), които ще осъществяват функции и задачи, свързани с предоставяне на информация на чуждестранните делегации относно програмите на събитията, сградите на провеждане на събитията, видовете организиран транспорт за делегатите и възможностите за придвижване в София чрез използване на столичния транспорт, както и с оказване на нужното съдействие при настаняване и напускане на съответните хотели.

Доброволци, подпомагащи дейността на пресцентъра на Председателството (разположен в НДК), които ще осъществяват функции и задачи, свързани с подпомагане на конкретните дейности на екипа на пресцентъра и на работата му с журналистите, участие в координиране на пресконференциите, предоставяне на информация и материали на журналистите, придружаване на представители на медиите, участие в процесите на обработка на информация и съобщения, подпомагане работата с техника.

 

АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА ДОПРИНЕСЕТЕ ЗА УСПЕХА НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО, КАНДИДАТСТВАЙТЕ, КАТО НИ ИЗПРАТИТЕ СЛЕДНИТЕ ДОКУМЕНТИ НА АДРЕС volunteers.eu2018bg@government.bg:

 1.     автобиография в европейски формат с приложение на съответните документи;
 2.     мотивационно писмо (в обем до една страница на български език);
 3.     сертификат или диплома за владеене на чужд език;
 4.     служебна бележка от висшето учебно заведение за завършен втори курс на обучение (при кандидати студенти) или диплома за завършено висше образование;

Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю.

Краен срок а подаване ан документи: 10 октомври 2017г.

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *