Oбучение за професионална квалификация


Logo-IT-1Започва обучението за професионална квалификация „Приложен програмист“

За трета поредна година започва обучението за . Десетокласниците, които желаят да получат квалификация за програмист, могат да кандидатстват като попълнят онлайн формуляр до 10 октомври 2019 година.

Право да кандидатстват имат десетокласници, които не се обучават за придобиване на квалификация по професия от направление „Компютърни науки“.

Подготовката, която е по тригодишна програма, се провежда в извънучебно време. Учениците ще се научат да работят с различни операционни системи, езици за програмиране (алгоритмични езици), да използват софтуерни инструменти като интегрирани среди за разработка, инструменти за моделиране, контрол на изходния код и на конфигурациите, системи за автоматизирано асемблиране (build) и автоматизирано тестване. Ще познават и могат да прилагат основните видове алгоритми, структури от данни и начини за добра организация на програмния код, както и да инсталират, конфигурират и администрират необходимия приложен софтуер за работа според изискванията на клиента.

Обучението предвижда и умения за тестване и внедряване на приложения.

След завършване на обучението включените в програмата биха могли да започнат работа в софтуерни компании, като не се изключва възможността това да стане още докато са в XII клас.

Изтичащ краен срок: 10 октомври 2019 г.

Информация от: https://www.mon.bg/bg/news/3753

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *