Фондация „Атанас Буров“


БуровФондация Атанас Буров съществува от 1992 година, като основната й дейност е да подпомага млади икономисти. Тя носи името на един от най-известните български финансистии и управници, символ на стремежа на няколко поколения за модернизация на българската финансова система и присъединяването на страната ни към семейството на европейските народи.

Фондацията е изградила солидна традиция по отношение отпускане на стипендии на млади и доказали своя интерес в областта на икономиката студенти. От 1993 година до сега повече от 540 души са получили финансова подкрепа за една академична година. Интересното на тези стипендии е, че не са еднократни и студентите могат да кандидатстват за тях всяка година.

На всички стипендианти се определят настоятели. Те помагат на студентите да се насочат към определена област от икономиката в зависимост от техните интереси и възможности. Много често се получава така, че самите стипендианти след време стават настоятели. От фондацията виждат именно в това изпълняване на една от основните им цели – осъществяване на приемственост между пколенията и развиването на младите хора в сферата на икономиката и финансите.

Лятното училище се провежда всяка година в базата, която се намира в град Банкя. То е с продължителност 14 дни и включва няколко модула, във всеки от който има по 25-30 участника.

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *