Стипендиантска програма


9091_wpm_hiresСтипендиантска програма в подкрепа на студентски арт проекти 
Два нови арт проекта на студенти ще подкрепи през 2017 година Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ чрез стипендиантската си програма „Изкуства“.
До 19 март 2017 г. желаещите могат да участват в кампанията за набиране на проектни предложения и да представят пред Фондацията творческите си идеи, които биха искали да осъществят пред публика. Това могат да бъдат проекти за самостоятелни изложби в сферата на изящните или визуалните изкуства, театрални спектакли, музикално-сценични или танцови постановки, концерти, идеи в областта на киното или анимацията, сценографията, модата или дизайна. Студентите могат да представят повече от един проект.
Програма „Изкуства“ е за бакалаври или магистри, изучаващи изкуства в акредитираните висши учебни заведения в България. Няма ограничения за формата, по която се провежда обучението им. Тя може да бъде редовна, задочна или дистанционна.
Двамата кандидати, чиито проекти спечелят финансиране, ще имат на разположение една година, за да ги реализират. Всяка от стипендиите е 3 000 лв, а програмата се осъществява с финансовата подкрепа на „Куадрант Бевъриджис“.
С оглед една от основните мисии на Фондацията – да подпомага образованието на студенти в неравностойно положение, новата сесия на програма „Изкуства“ е отворена и за студенти израснали под институционална грижа, сираци, полусираци, студенти с ТЕЛК или с ниски доходи.

Краен срок: 19 март 2017 г. 

Информация от:http://www.foundation.bg/event/bg/125

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *