Конкурс за приложно и изящно изкуство


universityОбщина Каварна, Църковното настоятелство при храм „Св. вмчк Георги“ и Общински детски комплекс Каварна организират конкурс за приложно и изящно изкуство на тема: „180 години храм „Св вмчк Георги“ – моят/нашият/ храм.
Целта на конкурса е да даде възможност за изява на творческите заложби на участниците, както и да се стимулира техният интерес към духовната и културна история на Каварна. Участие в конкурса могат да вземат ученици от 1-ви до 12-ти клас от всички училища, школи и извънучилищни звена на територията на Община Каварна.
Най-добрите творби ще бъдат отличени и тиражирани.
Творбите за конкурса се предоставят в ОДК Каварна, не по-късно от 25 април 2016 г.
Информация за конкурса:
• Конкурсът се провежда в три възрастови групи:
I- възрастова група – 1-4 клас
II- възрастова група – 5-8 клас
III- възрастова група – 9-12 клас
• Жанров обхват: графика, акварел, живопис, приложно творчество (текстилни пана, дърворезби, керамика, апликации, макети, пластики, стъклопис и др). Материали и техника са по избор на автора. Формат на творбите без паспарту 35/50
• Всяка творба трябва да съдържа следната задължителна информация – три имена на автора, възраст, клас, ръководител, училище/школа/извънучилищно звено и точен адрес, телефон и email за контакт.
• Творбите за конкурса се предоставят в ОДК Каварна, намиращ се на ул. Ал.Стамболийски“ №2, тел. 0570/82575.
Крайният срок е до 25 април.
Всеки участник може да приложи една рисунка и/или приложна творба. С участието си в конкурса, авторите на творбите отстъпват всички права и разрешават разпространението им в рамките на настоящия конкурс (медии, статии, албуми и др.), както и за промоция на конкурса.
Допълнителна информация може да получите в храм „Св.вмчк.Георги“

Информация от:http://www.kavarna.bg/index.php?do=14&id=3696&lang=bgPd

 

Видяно общо: Видяно днес:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *